12 Mart 2014 Çarşamba

where is my phone ?


Bugün mağazının birinde biraz önce konuştuğum telefonumun yerinde olmadığını gördüm. Karakol arama telaşı bir kenara, ezberimde olan ve ya bir yere yazılmış hiç bir telefon numarasının olmaması çaresizliği tarif edilemezdi. Dört tane sivil polisle mağazaya dönüp kamera kayıtları kontrol edildi. Tabi bu arada iki saat geçti. Hayallerimde olansa şuydu; Bütün filmlerden bildiğimiz o sinyaller den bulma olayıyla telefonumun yeri tespit edilecek. Ama yok öyle bir şey ! Gitti gider dediler. ..
Eve dönünce ev arkadaşımn yüzünde güller açıyor. Adamın biri aramış, "telefonunuz elimde, tepeüstü durağına gelin . Sakın polise haber vermeyin" demis.
Biraz abarttim ama olan şu ki , adamdan aldık telefonu. Alan kişi polislerin kamera görüntülerini görünce korkmuş.
Bugün hırsızların çaldıkları tek telefon markasının samsung olduğunu öğrendim. Çünkü sadece onun " ımeı " numarası degistirilebiliyormus. Aklınızda olsun, Samsung alacaksınız çalınmaya karşı garanti yaptırın.
Burdan herkese tavsiyem , ben de birazdan yapıcam. ..Bütün telefon numaralarınızın, özel yazılarınızın bi resmini çekip kendinize mail atın. Böylece dünyanın neresinde telefonunuz kaybolursa kaybolsun bütün numaralara ulaşabilirsiniz. Fotoğraflarınızı da mutlaka yedekleyin....Bu gün bir süreliğine de olsa bütün bilgilerini kaybetmiş birinden :)

                                                                                                                                                                          Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder