12 Mart 2014 Çarşamba

Mısır'da Darbe

14 Ağustos 2013

Mısır. . .Sabah sabah üzdü beni. ..istedikleri sadece ve sadece demokrasi. ..Sandığa gitmek, sectikleri insanlarla yonetilmek ..Ne kadar acı ki seçim yasak, demokrasi istemek yasak. Bu insanlar isteklerini ne siddete basvurarak , ne arabaları yakarak ne de kaldırım taslarini sokerek gösteriyorlar. Ancak aldıkları cevap kurşunlar. ..Şu an 150 ölü ve 7 bin den fazla yaralı. Ve bu daha başlangıç...işte Avrupa. ..kendi getirmediği sürece demokrasiye tahammül edemeyen ,kendinden başka hiç bir toplumun huzurunu istemeyen , başkalarının kanindan beslenen güruh !(sömürgecilik malum, gecim kaynağı)

Bir yeri daha yangın yerine cevirdiniz...Tebrikler. ....  
                                                                                             

19 ağustos 2013
Biraz önce bir yazı okudum. Gerçekten derin bir üzüntü çektim. Mısır halkın direnisi ile dalga geçiyor, küçük görüyor, adeta ölenlerle bile dalga geçiyor ve bu acıyı paylasanlara ise şöyle diyordu. ." Çeçenistan da , Bosna da katliam olurken nerdeydiniz,neden bir tek arap desteklemedi .Sizin dikkatinizi çekmek için arap mı olmak gerekli ?
Şöyle cevap vereyim. Dünyanın her yerinde ki acı , adaletsizlik hangi din ve millete mensup olurlarsa olsunlar üzer beni ve eminim benim gibi dusunenleri.Yillarca özgür iradelerini kullanamamis bir halk demokrasi talebinde bulunuyor. Üstelik silahsız bir şekilde . Ve bunu dünyaya gösteriyor, bakın durduk ve durumuz bu..Aldıkları cevaplar ise çoluk çocuk demeden gonderilen kurşunlar. Simdi biz duralim ve şöyle mi diyelim. "Siz arapsiniz , soylesiniz, , böylesiniz....Allah aşkına, bunun neresi insanlığa sığar. Burdaki hareket bir demokrasi hareketidir. Dünyadaki duyarlı insanların verdiği destek de demokrasiye destektir. Bir topluluk, , ustelik o cografyadan bir topluluk ilk defa böyle dik bir şekilde duruş sergiliyorlar. Secme ve seçilme hakkı istiyorlar. Ve cevap binlerce ölü. ..
Ne olursa olsun, hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun ulkemizden bazı insanların uzulmuyorlarsa bile dalga geçmesi gerçekten icler acısı. Aslında sasirmamam gerekir. Neticede o kursunlari sıkanlarda, Arakan da müslüman ları yakanlarda, Hocalida Azerileri katledenlerde insan görünümluydu. Ya da Ahmic te yaktiklari insan cesetleri ile gulumseyerek poz verenlerde görünüşte öyle. ..ve binlerce ornek...
Kendimizden değil diye mazluma mazlum demeyelimmi yani....Ozaman insanligimiz nerde kalır! Ne güzel söz,

İnsanlar sadece ikiye ayrılır, iyiler ve kötüler diye. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder