6 Temmuz 2017 Perşembe

2. GÜN Braga&Guimaresh&Aveiro

 Braga&Guimaresh&Aveiro
ŞUBAT 2017
Diğer gün sabah erkenden ekstra turumuz olan Braga&Guimaresh turuna katıldık..Yine ılık bir sonbahar sabahını aratmıyordu hava..Braga küçük,sakin ve tarihi bir şehir..Biz sabah 10 sularında ordaydık ve ortalıkta kimseler yoktu..Bizim Kastamonu, Sinop, Bartın vb. şehirlerimizi andıran bu şehri şöyle bir turladıktan sonra meydanındaki parkta oturup evden getirdiğimiz termos ve kekleri çıkarıp, çaylarımızı yudumladık ..Dinlendirici bu şehirden bir tık daha büyük olan Gimaresh e yol aldık.
Gimareshde de aynı sakinlik ve tarihi binalar, sempatik kafeteryalar, dar sokaklar mevcuttu..Şehirler temiz dingin tarihi..
Portekiz’in Venediği denen Aveiro’ ya vardığımızda bizi kanolara bindirmek için turist avcıları ile karşılaştık ve  kişi başı 5 euro karşılığında bindiğimiz kano ile,.Venedik kadar görkemli olmasa da, şehri ve çevresini panoromik olarak görmüş olduk..İnanılmaz renkli evler, eski binalar ve olmadık yerde karşımıza çıkan çamaşırlar..Evet bu yönüyle bizim Balat sokaklarına benziyor..Bir kafetaryanın hemen yanında ne alaka diyeceğimiz yerde gömlek,pantolan vs..
Portekizle ilgili ilginç bir detayı da eklemeliyim. .Burada ,deniz manzaralı evlerden ekstra vergi alıyorlarmış.İnsanlar fazla vergi vermemek için evin denize bakan kısmına duvar örüp, pencere resimleri yapıyorlar..Laz aklını aratmayan sistem sayesinde  az vergi ödüyorsun,deniz görmesen de dışardan bakan pencelerelerini görebiliyor :D
Buradan da yine bir tarihi şehir olan Coimbraya geldik..Akşam geç saatte geldiğimiz şehirde kaldığımız otel şehirden daha ilginçti..Tam bir tarihi eser olan otelimiz, nehrin hemen kıyısında..Filmlerdeki gibi boydan boya pancurlu kapısı balkonla bitişik ve çok yüksek..Eşyalarıda bir o kadar eski olan otelin en ilginç kısmı asanörü..Yine filmlerdeki gibi, o  telleri görünen tarihi asansörlerden.Sabahleyin otelden ayrılıp Lizbona doğru yol aldık.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder